bérszámfejtés

Miért jó hogyha könyvelő végzi a bérszámfejtést?

Gondoljuk, hogy erre a kérdésre egyszerű a válasz, hiszen JÓVAL KÖNNYEBB mindenkinek, hogyha a könyvelő végzi el a bérszámfejtést, hisz így rengetek energiát és pénzt spórolhatunk meg, illetve a hibázási lehetőségeket esélye is csekély. Na de lássuk, kicsit részletesebben kifejtve mindezeket.

Mi tartozik a bérszámfejtéshez?

A bérszámfejtés témaköréhez az alábbi feladatok tartoznak bele:

  • Munkabér és ehhez tartozó juttatások számfejtése, majd az ezekhez kapcsolódó bérjegyzék elkészítése.
  • Szabadság és egyéb távollétek adminisztrálása.
  • Belépő-kilépő dolgozók ügyintézése, ezzel kapcsolatos dokumentumok elkészítése és adatszolgáltatás az illetékes hatóságok felé.
  • Havi bevallások, jelentések készítése, beküldése.
  • Éves személyi jövedelemadó bevallás, jövedelemigazolások elkészítése.
  • Éves adatszolgáltatások az adó- és tb-hatóságok részére, képviselet a szervek előtt.

Tehát láthatjuk, hogy a bérszámfejtés munkaköre egy összetett feladat.

Olcsóbban jövünk ki, ha könyvelővel csináltatjuk a bérszámfejtést

Egy magyar kutatás nemrégiben rávilágított arra, hogy akár negyedével is olcsóbb lehet a bérszámfejtés, ha nem cégen belül végezzük, hanem kiadjuk, ezt a munkát egy külsős könyvel cégnek. A megtakarításokhoz hozzájárulhat az a tény, hogy a bérszámfejtő cégek ismernek minden újonnan bevezetett támogatásokkal és olyan adómentes juttatásokról is tudomásuk van, amelyeket érdemes alkalmazni a cégünknél, de mi eddig tudomásunk sem volt róla.

Biztonságosabb, ha kiszervezzük a bérszámfejtést

Ha igénybe veszünk egy külső cég segítséget a bérszámfejtést illetően, akkor nyugodtan fekhetünk le aludni, hiszen ügyünk megfelelő, profi kézben van. A bérszámfejtésre specializálódott cégek ugyanis nap, mint nap ezzel foglalkoznak, és naprakészek a jogszabályokat tekintve is, ami nagyon fontos. Főleg úgy, hogy Magyarországon gyakran jelentős változtatásokat vezetnek be rövid idő alatt! Ráadásul a speciális foglalkoztatási formák, a cafeteria rendszerek, a különféle műszakrendek és pótlékok még inkább megbonyolítják a dolgunkat.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.